Ez a kinyomtatott oldal a keskenyut.hu honlapjáról
(www.keskenyut.hu) származik.


Tanulmányi kirándulás és szellemi vetélkedő a déli végeken


A vetélkedő  témája az 1944-45-ös délvidéki magyarellenes atrocitások története


Az újvidéki Diáksegélyező Egyesület tanulmányi kirándulást szervez az Újvidéken tanuló magyar középiskolás diákok és egyetemi hallgatók részére 2012. május 12-én.

Az ingyenes tanulmányi kirándulás programja: városnézés Újvidéken, séta a péterváradi várban, Karlócán az 1699-res békekötés helyszínén, a zimonyi Hunyadi toronynál, az aracsi pusztatemplomnál. A temerini tájházban finom ebéd várja a fiatalokat.  Az ebédet követően szellemi vetélkedőre kerül sor, melynek témája az 1944-45-ös délvidéki magyarellenes atrocitások története.

A kirándulás fő támogatója Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke, a vetélkedő a Keskenyúton Alapítvány segítségével valósulhat meg.

A kirándulással kapcsolatos bővebb információ, jelentkezés a kirándulásra: udegyesulet@gmail.com

 

A www.keskenyut.hu honlapon  található Tudáspróba https://www.surveymonkey.com/s/tudasproba   kérdéseinek megválaszolásával is regisztrálhatja magát a kirándulás keretében lebonyolításra kerülő szellemi vetélkedőre.


A tudáspróbát 2012. május 3 és 10 között hibátlanul kitöltő és a kiránduláson megtartandó vetélkedőn is jól szereplő két diákot (több egyformán szereplő diák között sorsolás dönt) a Keskenyúton Alapítvány  a 2012. november 25-i, a budapesti Szent István Bazilikában tartandó szentmise alkalmából egynapos budapesti látogatásra hívja meg.

© keskenyut.hu 2012-05-03