Ez a kinyomtatott oldal a keskenyut.hu honlapjáról
(www.keskenyut.hu) származik.


Városi kultúrák a Kárpát-medencében – Ártatlanok igazsága

Polgárok Háza 2015. május 15.

Városi kultúrák a Kárpát-medencében – Ártatlanok igazsága címmel került megrendezésre a budapesti Polgárok Házában az az egész estet betöltő műsor, melyen Rencsényi Hajnal Elvira Ártatlanok igazsága című könyvének bemutatója mellett Virág István fotóművész, újságíró és levéltáros lebilincselő előadása révén a közönség megismerhette Zombor városának történelmét, nevezetességeit, jeles épületeit. Az előcsarnokban megnyílt a Délvidéki Magyar Golgota elnevezésű kiállítás is, amely tavaly indult országos körútjára a budapesti Országházból.

A tóthfalusi Zeneiskola  zene- és énekkara Berecz Katinka vezetésével újra elvarázsolták a Polgárok Háza közönségét, Szabó Annamária temerini népdalénekes, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója bácskai és szlavóniai népdalokat énekelt. Az Ártatlanok Igazsága című könyvről  Fekete J. József zombori újságíró, író, a Magyar Művészeti Akadémia tagja beszélgetett a szerzővel.

A szervezők -a budapesti Polgárok Háza és a Magyar Nemzetért-díjas Keskenyúton Délvidéki Tragédiánk 1944/45 Alapítvány- az est folyamán összegyűlt pénzadományt tóthfalui Egyházi Diákotthon és a Nyers István Labdarúgó Akadémia tornatermének felújítására ajánlotta fel.

© keskenyut.hu 2015-05-09